На Львівщині завершено планову перевірку філій АТ «Українська залізниця» 

10 лютого 2022

На Львівщині завершено планову перевірку з питань дотримання вимог з охорони праці, гігієни праці, промислової безпеки та законодавства про працю філій АТ «Українська залізниця», що розташовані в області.

Впродовж 17 – 28 січня посадові особи Головного управління Держпраці у Львівській області перевірили 3 суб’єкти підприємства, а саме ВСП «Самбірські колійні дорожні ремонтно – механічні майстерні», Філію «Стрийський вагоноремонтний завод» та 19 виробничих структурних підрозділів регіональної філії «Львівська залізниця».

В межах проведених заходів на відповідність вимогам безпеки проінспектовано пів сотні машин, механізмів та устаткування підвищеної небезпеки.

За результатами проведеного контролю державні інспектори внесли 8 обов’язкових до виконання приписів щодо усунення двох сотень виявлених порушень. Керівництву підприємств та комісіям з перевірки стану охорони праці рекомендовано посилити контроль за веденням працівниками робіт підвищеної небезпеки та веденням технічної документації.

За допущення порушень вимог законодавства про працю та охорону праці до адміністративної відповідальності притягнуто 18 посадових осіб перевірених підрозділів АТ «Українська залізниця».