На підприємстві, де шиють спецодяг говорили про безпечну працю

10 листопада 2017

Днями у  ТзОВ  « Употек Україна »   фахівці  ГУ Держпраці у Львівській  області  провели семінар для працівників цього підприємства.

Передусім головний державний інспектор Галина  Струтинська розповіла про основні функції та завдання Державної служби України з питань праці, при цьому наголосивши, що  Управління спрямовує свою діяльність на проведення превентивних заходів з питань охорони праці та промислової безпеки.  

Вона ознайомила присутніх зі станом травматизму в легкій промисловості, проаналізувала  причини, які призвели до нещасних випадків. Інспектор зазначила, що для попередження виробничого травматизму необхідно підвищити відповідальність посадових осіб та працівників підприємств за дотримання вимог чинного законодавства з охорони праці. Під час семінару особливу увагу було приділено питанням проведення навчання, інструктажів з охорони праці, призначення відповідального за справний стан і безпечну експлуатацію електрогосподарства, безпечної експлуатації електрообладнання.

Завідувач  сектору ринкового нагляду відділу експертної роботи, ринкового нагляду та надання адміністративних послуг Ольга  Перетятко  поінформувала щодо законодавства у сфері державного ринкового нагляду,  зокрема  про положення  «Технічного регламенту засобів індивідуального захисту» та дотримання вимог «Технічного регламенту знаків безпеки і захисту здоров’я працівників».      Головний державний інспектор відділу експертизи умов праці Марія Петрушко  нагадала про  порядок проведення атестації робочих місць за умовами праці.