На підприємстві інспектор розповів про техніку безпеки при експлуатації свердловин підземних вод

20 березня 2018

Головний державний інспектор ГУ Держпраці у Львівській області   Андрій Луговой  провів  семінар-нараду у ТзОВ «Компанія Ю.А.» з питань дотримання законодавства про надра та промислову безпеку при видобутку підземних прісних вод.                                                                 

ТзОВ «Компанія Ю.А.» займається промисловим розливом і постачанням споживачам прісної бутильованої води.

Під час семінару  інспектор  розповів про технічне обслуговування свердловин підземних вод. Особливу увагу він зосередив на питанні утримання зон санітарної охорони водозабору відповідно вимог нормативно-правових актів з охорони надр.

Разом з тим Андрій Луговой поінформував про   загальні правила техніки безпеки при експлуатації свердловин підземних вод.                                     

Також присутні поспілкувалися щодо безпеки при експлуатації електрообладнання свердловин. Зокрема йшлося про  обов’язковість призначення відповідального за справний стан і безпечну експлуатацію електрогосподарства водозабору та навчання персоналу правил безпеки при роботі з електроустановками.

Водночас інспектор розповів про виконання заземлення (занулення) електрообладнання,  своєчасне проведення замірів опору захисного заземлення та ізоляції електромережі свердловин підземних вод.