На підприємстві у Пустомитах зафіксували 54 порушення з охорони праці та промислової безпеки

05 листопада 2020

У жовтні фахівці Головного управління Держпраці у Львівській області провели планову перевірку на ПП «ЗАХІД-БЕТОН-БУД» у м. Пустомити. Зазначимо, що дане підприємство займається виробництвом бетонних розчинів та відноситься до високого ступеня ризику.

Під час перевірки фахівці встановили, підприємство отримало дозвіл на виконання робіт підвищеної небезпеки, посадові особи і працівники пройшли навчання, інструктажі та перевірку знань з питань охорони праці.

Також було перевірено функціонування служби охорони праці, дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки. Газове господарство. Електрогосподарство. Експлуатація крана козлового електричного КК 20-20 (завод. № 783).

Відтак, в ході перевірки виявлено порушення нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки. У зв’язку із зафіксованими порушеннями, які загрожують життю та здоров’ю працівників, роботодавцю рекомендовано негайно зупинити:
-виконання робіт в електроустановках до 1000 В;
-виконання робіт з використанням електроінструменту та кабелів-подовжувачів;
-експлуатацію електроінструменту;
-виконання зварювальних робіт;
-виконання верхолазних роботіт;
-експлуатацію шафового регуляторного пункту з котельні з регулятором тиску;
-експлуатацію котлів водогрійних типу RS 279 Mk. II реєстраційні №№ Ле2512, Ле2513 потужністю 279 кВт.

За порушення нормативно-правових актів трьох посадових осіб, у тому числі керівника підприємства,  притягнуто до адміністративної відповідальності.

Також ГУ Держпраці у Львівській області встановлено терміни усунення виявлених порушень та зобов’язано керівництво підприємства вчасно їх виконати під контролем служби охорони праці, про що письмово повідомити членів комісії, які брали участь у перевірці.
У разі не виконання вимог припису у встановлений термін Головне управління звертатиметься до суду із заявою про застосування заходів реагування щодо заборони виконання небезпечних робіт та експлуатації небезпечного обладнання.