Відбулася відеоконференція з представниками транспортних пасажирських перевізників

04 листопада 2020

Головне управління Держпраці у Львівській області спільно з Управлінням транспорту і зв’язку ЛОДА провели відеоконференцію з представниками транспортних пасажирських перевізників, під час якої проінформували про неприпустимість допуску до роботи працівників без належного оформлення трудових відносин. Захід проведено в межах кампанії спрямованої на легалізацію праці у сфері транспорту та кур’єрської діяльності.

Начальник Управління з питань праці Оксана Єзерська застерегла учасників від спроб підміни трудових відносин договорами цивільно-правового характеру. Також наголосила на важливості ведення достовірного обліку виконаної роботи та належній оплаті понаднормових робіт. Окрім цього, обговорено правові аспекти роботи за сумісництвом.

В межах заходу учасників конференції попередили: у суб’єктів господарювання, в котрих й надалі спостерігатиметься високий ризик використання нелегальної праці, проведуть інспекційні заходи.

«На цьому етапі ми лише інформуємо, роз’яснюємо, консультуємо та попереджаємо. Однак при виявленні незадекларованих працівників під час контрольних заходів до суб’єктів господарювання застосовуватимемо штрафні санкції,» – зазначила Оксана Єзерська.