На ПрАТ «Картонно-паперова компанія» завершено комісійну перевірку: виявлено 92 порушення

22 листопада 2017
ГУ Держпраці у Львівській області провело комісійну перевірку ПрАТ «Картонно-паперова компанія». Основним видом діяльності підприємства є  виробництво картону та паперу. При цьому слід зазначити, що воно ідентифіковане як об’єкт підвищеної небезпеки.
Інспектори встановили, що товариство здійснює свою діяльність на підставі 12 Дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та експлуатацію обладнання підвищеної небезпеки. Працівники забезпечені спецодягом та іншими засобами колективного та індивідуального захисту.
   В межах перевірки з’ясовано, що з 2013 по 2016 ркатегорійних аварій, виробничих неполадок та надзвичайних ситуацій техногенного характеру  на об’єктах ПрАТ «Картонно-паперова компанія» не було.  Втім,  за цей період на підприємстві сталося 2 нещасних випадки, зокрема  з різальником паперу та  змінним майстром.
 Під час контрольного заходу державні інспектори провели дев’ять  перевірок об’єктів підприємства. Відтак  було виявлено 92 порушення вимог нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки, запропоновано зупинити експлуатацію 3-х одиниць обладнання. До адміністративної відповідальності притягнуто 9 працівників, зокрема й  1 керівника.
Під час наради, яка відбулася за результатами контрольного заходу голова комісії з перевірки, начальник відділу нагляду на виробництві і на об’єктах підвищеної небезпеки ГУ Держпраці у Львівській області Ігор Проць  повідомив керівництву підприємства основні порушення, які були виявлені. Водночас він наголосив на необхідності проведення  лабораторних досліджень умов праці на окремих робочих місцях, а також на демонтажі потенційно небезпечного газопроводу до кузні після демонтажу обладнання.
Довідка.
До складу ПрАТ «Картонно-паперова компанія» входять :  цех з виробництва картону; цех з виробництва санітарно-гігієнічних виробів; цех переробки; цех виробів санітарно-гігієнічного призначення; транспортна дільниця; енергетична служба; механічна служба.
На підприємстві працює    429 осіб.