На шахті «Степова» провели чергове засідання постійної комісії з охорони праці

05 вересня 2019

Днями на ВП «Шахта «Степова» у приміщенні актового залу відбулося  чергове  засідання  постійної комісії з охорони праці.

Засідання комісії пройшло за участі в.о. директора шахти Миколи Клюка, головного державного інспектора відділу нагляду у вугільній промисловості ГУ Держпраці у Львівській області Володимира Розалюка, лідерів профспілок шахти, начальників відділів та служб, начальників дільниць та інших працівників шахти.

 Володимир Розалюк поінформував про результати позапланових перевірок на відповідність вимогам нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки, що проводилися ним упродовж серпня 2019 року.

Так, при перевірці підготовчої виробки 143 бортового штреку виявлено незадовільний стан рейкової колії та канатної відкатки.

Також при перевірці поверхневих об’єктів шахти встановлено незадовільний стан електрообладнання дільниці шахтного транспорту на Північному блоці підприємства.  Інспектор наголосив, що основною  причиною настання нещасних випадків є виконання робіт при проведенні канатної відкатки при непрацездатності  світлової та звукової сигналізації, а також знаходження людей в зоні дії канату.

При цьому доповідач зазначив, що  рівень контролю з боку інженерно-технічних працівників за поверхневими об’єктами Північного блоку шахти є  недостатнім.