Відбувся семінар у відокремленому підрозділі «Червоноградське спецуправління з гасіння териконів і рекультивації земель»

04 вересня 2019

Днями  відбувся семінар з питань охорони праці у ВП «Червоноградське спецуправління з гасіння териконів і рекультивації земель» ДП «Львіввугілля».

Семінар пройшов під головуванням начальника управління Ігоря Васька за участю начальників відділів та служб, начальників дільниць, майстрів, механіків та  головного державного інспектора відділу нагляду у вугільній промисловості ГУ Держпраці у Львівській області  Наталії Злої.

 Вона ознайомила присутніх з постановою КМУ, якою внесено зміни до «Порядку  видачі дозволів на виконання робіт  підвищеної небезпеки  та  на  експлуатацію  (застосування)  машин,  механізмів, устаткування   підвищеної  небезпеки».

Окрім цього, Наталія Зла зазначила, що закладання нових та експлуатація діючих породних відвалів, а також їх гасіння, розробка та розбирання повинні здійснюватися у суворій відповідності до проектів або розділів проектів будівництва (реконструкції, ліквідації) шахт, у яких повинен передбачатися комплекс технічних і санітарно-гігієнічних заходів, що забезпечує  нормальні умови праці та збереження здоров’я працівників шляхом запобігання або обмеження несприятливої дії небезпечних та шкідливих виробничих чинників, зниження  ризику розвитку професійної і виробничо обумовленої захворюваності.

При цьому вона закликала до неухильного виконання вимог технологічної проектної документації та дотримання своїх професійних інструкцій з охорони праці. Нагадала, що на діючих породних відвалах повинні застосовуватися ефективні заходи щодо попередження їх займання та вітрової ерозії. Не дозволяється складування відвальної маси на осередки горіння. Осередки горіння підлягають обов’язковому гасінню.

 Також Наталія Зла розповіла присутнім про основні вимоги безпеки під час експлуатації технологічних транспортних засобів, зокрема бульдозерів, на породних відвалах.