На відокремленому підрозділі «Шахта «Лісова» відбулися позмінні збори з питань охорони праці

04 вересня 2019

Днями  на  відокремленому підрозділі шахта «Лісова» ДП «Львіввугілля» відбулися позмінні збори трудового колективу з питань охорони праці.

У заході взяли  участь  працівники шахти та головний державний інспектор відділу нагляду у вугільній промисловості ГУ Держпраці у Львівській області Олександр Арямін.

Він проаналізував порушення, які були виявлені під час проведення позапланової перевірки з дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці у підготовчій виробці  167 бортового штреку. За результатами проведеного аналізу, фахівець запропонував провести низку заходів скерованих на недопущення аналогічних випадків у майбутньому.            

Він також розглянув обставини та причини нещасного випадку, який стався 29.07.2019 р.  з гірником підземним дільниці з видобутку вугілля №1. Так, близько 05год. 30хв. під час доставки по 181 бортовому штреку до лави №181, на ПК1+7 зійшла з рейок спецвагонетка з лебідкою ЛПК-10Б, а саме зіскочили два задніх колеса спецвагонетки.  Піднімаючи спецвагонетку  працівник напружився і відчув гострий біль в області поясниці, відійшов декілька метрів по виробці, присів, і встати вже не зміг. Основна причина настання нещасного випадку: порушення п.3.12 “Інструкції з  охорони праці для гірника підземного” – постановка на рейки рухомого складу повинна проводитись домкратами, самоставами і тягальними пристроями відповідної вантажопідйомності.

На завершення представник ГУ Держпраці  ознайомив присутніх з новим Порядком розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві , що набрав чинності з 01.07.2019р.