На шахті «Степова» відбулося  чергове  засідання  ПДК з охорони праці

10 травня 2018

Днями  на ВП «Шахта «Степова» у приміщенні актового залу відбулося  чергове  засідання  постійної комісії з охорони праці.

Засідання ПДК з охорони праці відбулося за участі  в.о. директора шахти Миколи Клюка, головного державного інспектора відділу нагляду у вугільній промисловості ГУ Держпраці у Львівській області Володимира Розалюка.

Під час проведення ПДК заслухали інформацію заступника директора з охорони праці  Тараса  Десятника  щодо посилення відомчого контролю за станом безпечної експлуатації енергогосподарства, провітрювання гірничих виробок і справністю вентиляційних споруд, протипожежного захисту гірничих виробок та поверхневих об’єктів підприємства, безпечного ведення вогневих робіт, безпечної експлуатації поверхневих виробничих будівель та споруд.

У свою чергу головний енергетик шахти Сергій Часовських доповів про результати роботи щодо  усунення порушень вибухобезпеки електрообладнання по дільницях. 

Разом з тим Володимир Розалюк поінформував працівників шахти про нещасні випадки на  підприємствах ДП “Львіввугілля”, що сталися упродовж квітня. Водночас він   наголосив, що тривають спеціальні розслідування 2-х нещасних випадків із смертельними наслідками, які сталися внаслідок погіршення стану здоров’я працівників.

Окрім цього, фахівець ГУ Держпраці наголосив на необхідності посилення та покрашення періодичних медичних оглядів працівників.

 Також йшлося про стан гірничих виробок та порушення пилогазового режиму під час позапланових перевірок лави №138 та підготовчої виробки – вентиляційного ходка магістрального західного конвеєрного  штреку на ВП «Шахта» Степова».

Інспектор наголосив, що жоден із працівників, який знаходився у виробці вентиляційного ходка магістрального західного конвеєрного штреку не знав як правильно користуватися індивідуальним ізолюючим саморятівником.          

Начальник зміни з виробництва Тарас Гембальський прозвітував про обстеження гірничих виробок, а також доповів про порушення, які були виявленні ним під час підземних відвідувань шахти протягом квітня  2018 року.

На завершення  засідання виконуючий обов’язки директора шахти  поінформував працівників про перспективу роботи підприємства (введення в експлуатацію лави №132) та  підготовку лав №134, 139.

Серед іншого, Микола Клюка нагородив грамотами та преміював переможців огляд-конкурсу до Всесвітнього дня охорони праці.