На шахті «Великомостівська» засідала постійна комісія з питань охорони праці

12 жовтня 2018

У четвер, 11 жовтня,  під головуванням директора відокремленого підрозділу «Шахта «Великомостівська» державного підприємства «Львіввугілля» Андрія Куца відбулося засідання постійної комісії шахти з питань охорони праці, в якому взяла участь головний державний  інспектор відділу нагляду у вугільній промисловості  ГУ Держпраці у Львівській області Наталія Зла.

  Вона наголосила, що на усі види робіт  та  операцій  повинна  бути  технологічна проектна документація ( ТПД),  яка затверджується  директором  або  головним  інженером шахти. 

У ТПД повинен передбачатися комплекс технічних  і  санітарно-гігієнічних  заходів,   що  забезпечує  нормальні  умови  праці  та  збереження здоров’я   працівників   шляхом   запобігання    або    обмеження несприятливої  дії  НШВЧ,  зниження  ризику розвитку професійної і виробничо обумовленої захворюваності. При цьому Наталія Зла закликала до суворого виконання вимог технологічної проектної документації та неухильного дотримання своїх професійних інструкцій з охорони праці та Правил безпеки у вугільних шахтах.

Зазначила, що не  можна  видавати  наряди (завдання) на роботи в місця,  що мають порушення вимог Правил,  крім нарядів на усунення цих  порушень,  а  також  давати  доручення,  виконання  яких може призвести до порушень Правил. Також заборонено  перебувати або виконувати роботи  в підземних  виробках,  стан  яких  є  безпосередньо небезпечний для працівників, за винятком робіт з усунення цих небезпек. Усунення небезпек  виконується  в присутності керівника робіт із  вжиттям  заходів  щодо  безпеки.