У ТзОВ «Оздоровчо-профілактичний комплекс «Планета – здоров’я» виявлено 24 порушення з охорони праці та промислової безпеки

12 жовтня 2018

Відбулася позапланова  перевірка  щодо дотримання вимог законодавства про охорону праці та промислову безпеку  у ТзОВ «Оздоровчо-профілактичний комплекс «Планета – здоров’я», яке знаходиться у Трускавці.

Під час контрольного заходу виявлено 24 порушення.

Зокрема, для посадових осіб та керівників структурних підрозділів не організоване навчання і перевірка знань з питань охорони праці.

Не забезпечено подачу на реєстрацію у ГУ Держпраці у Львівській області декларацію відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці на виконання робіт підвищеної небезпеки, а саме виконання ремонтних та інших робіт, що виконуються на висоті понад 1,3м.

Працівники товариства не в повному обсязі забезпечені засобами індивідуального та колективного захисту, спецодягом та спецвзуттям.

Товариством не отримано Дозвіл на експлуатацію устаткування підвищеної небезпеки, а саме: парові та водогрійні котли теплопродуктивністю понад 0,1 МВт (КТУ 500), посудини, що працюють під тиском понад 0,05 МПа (ГП – 80).

Окрім цього, відсутні протоколи результатів вимірювання опору розтікання на основних заземлювачах і заземлення магістралей, устаткування; опору ізоляції; перевірки повного опору петлі  фаза-нуль.

За результатами перевірки видано припис, притягнуто до адміністративної відповідальності директора, а також підготовлена позовна заява в адміністративний суд на заборону експлуатації 4 машин ( механізмів) підвищеної небезпеки.

Водночас слід зазначити,  що перед прийняттям на роботу з працівниками товариства проводяться вступний та первинний інструктажі. Ведуться журнали реєстрації  вступного та інструктажів на робочому місці з охорони праці. Розроблено посадові інструкції з відображенням обов’язками з охорони праці