На Шахті «Відродження» проведено позмінні збори трудового колективу з питань охорони праці

16 серпня 2019

15 серпня 2019 року у ВП «Шахта «Відродження» ДП «Львіввугілля» за участю головного державного інспектора Головного управління Держпраці у Львівській області Наталії Злої проведено позмінні збори трудового колективу з питань охорони праці.

Держінспектор проаналізувала порушення, які були виявлені під час проведення позапланової перевірки дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці у виробці  168 монтажного штреку пласта п7н. За результатами проведеного аналізу, фахівець запропонувала провести низку заходів направлених на недопущення подібних випадків у майбутньому.

Зокрема, державний інспектор наголосила, що на усі види робіт та операцій має бути технологічно проектна документація (ТПД), яка затверджується  директором  або  головним  інженером шахти. У цьому документі повинен бути передбачений комплекс технічних і санітарно-гігієнічних заходів, що забезпечує нормальні умови праці та збереження здоров’я працівників шляхом запобігання або обмеження несприятливої дії небезпечних та шкідливих виробничих чинників, зниження ризику розвитку професійної і виробничо обумовленої захворюваності. Фахівець закликала суворо виконувати вимоги технологічно- проектної документації та неухильно дотримуватись професійних інструкцій з охорони праці і Правил безпеки у вугільних шахтах.

«Перед початком роботи працівники шахти зобов’язані перевірити свої робочі місця та привести їх у безпечний стан. Упевнитися в нормальному стані провітрювання та безпеці газової обстановки,  відсутності пилових відкладень, справності запобіжних пристроїв, кабельної мережі, загорожі та сигналізації», – зазначила фахівець Держпраці Наталія Зла.