На шахті «Відродження» за участю фахівців ГУ Держпраці у Львівській області відбулися позмінні збори трудового колективу з питань охорони праці

21 червня 2019

У четвер, 20 червня,  у відокремленому підрозділі «Шахта «Відродження» ДП «Львіввугілля» за участю головного державного гірничотехнічного інспектора відділу нагляду у вугільній промисловості Наталії Злої відбулися позмінні збори трудового колективу з питань охорони праці.

Наталія Зла наголосила на тому, що всі особи,  які опускаються у шахту, мають бути ознайомлені з ПЛА у тій його частині,  що стосується  їх  місця  роботи,  шляхів пересування та запасних виходів із шахти.

За відсутності  затвердженого  ПЛА,   а   також   у   випадку скасування  ДВГРС узгодження ПЛА у цілому або його окремих позицій ведення робіт у виробках, що відповідають цим позиціям, не дозволяється, крім робіт щодо усунення причин, через які неможливе виконання ПЛА.

При цьому вона нагадала, що по ВП «Шахта «Відродження»  розузгоджені 6 позицій. Виконання робіт  з  усунення причин скасування узгодження окремих  позицій  ПЛА має  виконуватися   за   спеціальними заходами,  які  гарантують безпеку робіт,  затвердженими технічним керівником гірничого підприємства (шахти).

Інспектор наголосила, що ізолювальні саморятівники завжди мають бути поруч з усіма підземними працівниками шахти на кожному робочому місці. Підземні працівники повинні вміти користуватись саморятівником, знати правила поведінки під час аварійних ситуацій, запасні виходи, місця розташування засобів протиаварійного захисту.