Семінар у Стрийському відділенні АТ «Львівгаз»: фахівці ГУ Держпраці наголосили на вимогах промислової безпеки та охорони праці

24 червня 2019

 

Днями фахівці  ГУ Держпраці у Львівській області провели  семінар з працівниками Стрийського відділення АТ «Львівгаз».

В межах заходу йшлося про  дотримання  вимог нормативно-правових актів з питань праці, охорони праці та промислової безпеки під час ведення робіт підвищеної небезпеки.

Працівникам виробничого об’єкту наголошено на дотриманні основних вимог «Правил безпеки систем газопостачання»  під час виконання робіт підвищеної небезпеки.

Зосереджено увагу на основних заходах безпеки при виконанні вогневих робіт, особливо на забезпечення працівників спецодягом та засобами індивідуального і колективного захисту, а також на проведенні цільового інструктажу при виконанні робіт за нарядами-допусками.

  Водночас присутніх поінформували про  причини настання нещасних випадків на виробництві та причини  аварій, що  пов’язані з використанням газу в побуті.

Акцентовано увагу, що основними причинами аварій пов’язаних з використанням газу в побуті є:

– відсутність в газифікованих приміщеннях сигналізаторів загазованості,

– самовільна заміна або догазифікація газових приладів,

– несправність автоматики безпеки газових приладів,

– несправність димовентиляційних каналів.

    Представники Держпраці також звернули увагу на вимоги до приймання газообладнання для проведення комплексного випробування (пусконалагоджувальних робіт). Наголошено, що суб’єкт господарювання повинен представити документацію на закінчений будівництвом об’єкт  систем газопостачання в обсязі, передбаченому ДБН В.2.5. «Газопостачання» і «Правилами безпеки систем газопостачання». На робочих місцях вивішені затверджені схеми газообладнання та інструкції з експлуатації.