На Стрийщині прийнято в експлуатацію буровий верстат

08 жовтня 2020

Комісія у складі представників Головного управління Держпраці у Львівській області та ТОВ «Бурова компанія «Горизонти» прийняла в експлуатацію  змонтований буровий верстат QDS1600P (вантажопідйомністю 340 т) для буріння свердловини № 9 Колодниця, що на Стрийщині. Участь у роботі комісії також взяв начальник Управління гірничого нагляду Володимир Осадця.

Монтажні роботи бурового верстата виконано ТОВ «Бурова компанія «Горизонти».

Слід зазначити, представник Держпраці засвідчує  готовність до введення бурової установки в роботу після проведення усіх підготовчих робіт, її випробування, обкатування всього обладнання, за наявності документації з охорони праці та промислової безпеки, а також при  укомплектуванні бурової бригади.

У межах роботи комісії перевірено комплектність бурової установки,  технічний стан обладнання, наявність і стан огороджень частин механізмів, що рухаються  і обертаються, струмоведучих частин та циркуляційної системи; укомплектованість бурової установки контрольно-вимірювальними приладами; наявність пристроїв і пристосувань малої механізації та автоматизації; освітлення бурової та наявність аварійного освітлення; стан вахтового містечка; наявність інструкцій і плакатів з охорони праці; наявність та кількість первинних засобів пожежогасіння; випробування нагнітальних ліній бурових насосів та обмежувача підняття талевого блоку; опресування пневмосистеми бурової установки тощо.

Також перевірено на знання Правил безпеки у нафтогазовидобувній промисловості випробування усіх працівників бригади. 

За результатами проведених досліджень, комісія прийшла до висновку, що буровий  верстат QDS1600P для буріння свердловини № 9 Колодниця змонтовано відповідно до вимог нормативно-правових  актів з охорони праці та готовий до введення в експлуатацію.

Комісією складено відповідний акт.