На Волині провели тренінг щодо безпечного виконання вантажно-розвантажувальних робіт

15 березня 2024
На Волині провели тренінг щодо безпечного виконання вантажно-розвантажувальних робіт
Захід проведено за участі заступника начальника Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці Андрія ХАРЛАМПОВИЧА, посадових осіб Держпраці та за сприяння керівника підприємства, що займається оптовою торгівлею металами ТзОВ “МЕТКОМПЛЕКТ ПЛЮС”.
Тема тренінгу: «Вантажно-розвантажувальні роботи із застосуванням механізмів. Безпека виконання вантажно-розвантажувальних робіт за допомогою вантажопідіймальних кранів і машин.»
Захід провели з метою посилення теоретичних та практичних знань робітників щодо методів визначення небезпек та мінімізації професійних ризиків на робочих місцях під час виконання робіт підвищеної небезпеки.
Під час теоретичної частини тренінгу, інспектори розповіли про особливості проведення таких робіт, попередили робітників про можливі ризики травматизму на робочому місці. Обговорили з робітниками питання стану охорони праці на підприємстві, дотримання вимог безпеки під час проведення вантажно-розвантажувальних робіт і вимог безпеки праці під час експлуатації обладнання.
Учасники тренінгу виконали роботи з урахуванням вимог безпеки та застосуванням засобів індивідуального захисту, продемонстрували володіння навичками та безпечним виконанням вантажних робіт.
Спеціалісти, які проходили тренінг, підтвердили якість знань і продемонстрували навченість з питань охорони праці та виконання дій з грамотного управління кран-балкою.
Рекомендації з безпеки праці роботодавцям та працівникам – на порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua/