На виконання припису інспектора праці увільненому працівнику, що проходить службу у ЗСУ, виплатили понад 25 тис грн.

22 лютого 2021

До Головного управління Держпраці у Львівській області звернулась мати, яка поскаржилась на недотримання роботодавцем встановлених законом гарантій щодо її сина. Йдеться про невиплату на підприємстві, з якого влітку минулого року було увільнено юнака, середнього заробітку, як такому, що проходить строкову військову службу у Збройних Силах України.

З метою розгляду звернення інспектори праці Головного управління Держпраці у Львівській області невідкладно провели перевірку.

В межах контрольного заходу встановлено, що на підприємстві проводиться нарахування середнього заробітку увільненому працівнику, однак, в порушення вимог частини 3 статті 19 КЗпП України, його не виплачують.

Державний інспектор провела роз’яснювальну роботу з керівництвом підприємства та внесла обов’язковий до виконання припис, яким зобов’язала у найкоротші терміни усунути порушення.

Як результат, на виконання вимог припису військовослужбовцю виплачено 25025,00 грн – середній заробіток за весь час увільнення.

За вчинення такого порушення на роботодавця складено протокол за частиною 7 статті 41 Кодексу України про адміністративні правопорушення, який скеровано на розгляд до суду.

Фото ілюстративне