На запрошення селищного голови, підприємцям роз’яснили вимоги законодавства про працю

08 листопада 2017

На запрошення заступника селищного голови Великого Любіня Романа Дунаса, 2 листопада відбулось виїзне засідання робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення в Городоцькому районі.

З метою проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи та запобігання вчинення  суб’єктами господарювання порушень законодавства про працю комісія відвідала місця здійснення торгівлі 9-х фізичних осіб підприємців.

Під час засідання перший заступник голови Городоцької районної державної адміністрації Іван Ковальчук  наголосив, що метою організації виїзного засідання є легалізація виплати заробітної плати та зайнятості населення.

Головний державний інспектор ГУ Держпраці у Львській області  Оксана  Кокотко поінформувала підприємців про  належне оформлення трудових відносин, недопущення фактів виплати заробітної плати на рівні нижчому від встановленої законодавством мінімальної заробітної плати.  Вона також повідомила, що виплата заробітної плати працівникам повинна здійснюватись не рідше двох разів на місяць через проміжок часу, що не перевищує 16 календарних днів та не пізніше 7 днів після закінчення періоду, за який здійснюється виплата.

 Також у роботі комісії взяли участь представники районного  центру зайнятості,  управління соціального захисту населення, відділу економічного розвитку і торгівлі Городоцької районної державної адміністрації.