На Жидачівщині відбулися семінари з питань легалізації зайнятості

03 жовтня 2018

Днями у приміщенні Жидачівської РФ ЛОЦЗ відбулися інформаційно-роз’яснювальні семінари для безробітних та роботодавців.

Участь у превентивних заходах взяли  представники ГУ ДФС у Львівській області, ГУ ПФУ у Львівській області, та ГУ Держпраці у Львівській області.

Головний державний  інспектор ГУ Держпраці у Львівській області  поінформувала про негативні наслідки  отримання «тіньових» доходів.

Вона  закликала роботодавців легалізувати найманих працівників і відмовитись від «чорної» зарплати в «конвертах». При цьому зазначивши, що тільки офіційне оформлення трудових відносин забезпечує найманому працівникові підтвердження трудового та страхового стажу, державні гарантії й соціальний захист.

Заступник начальника Жидачівського відділу обслуговування громадян ГУ ПФУ у Львівській області Любов Стасина розповіла про страховий стаж, державні гарантії й соціальний захист, передбачені чинним законодавством України.

Зазначимо, що роботодавці взяли активну участь в обговоренні проблем щодо легалізації найманих працівників, а безробітні мали можливість отримати індивідуальні консультації з питань працевлаштування та соціального захисту.