Напередодні Дня охорони праці в стінах Львівського національного університету імені Івана Франка обговорили актуальні питання створення безпечного та здорового робочого середовища, зокрема психосоціальну підтримку працівників на робочих місцях.

26 квітня 2024
✅Напередодні Дня охорони праці в стінах Львівського національного університету імені Івана Франка обговорили актуальні питання створення безпечного та здорового робочого середовища, зокрема психосоціальну підтримку працівників на робочих місцях.
?В заході взяли участь начальник Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці Оксана Єзерська, заступник начальника Андрій Вакула, проректор з науково-педагогічної роботи та соціальних питань і розвитку Львівського національного університету імені Івана Франка Володимир Качмар, голова Первинної профспілкової організації працівників Університету Юліан Бек, голови профбюро факультетів, науковці у сфері безпеки праці.
?В ході заходу обговорено важливість забезпечення ментального здоровʼя працівників на робочих місцях, адже це напрямок, який часто недооцінюється, але має значний вплив на продуктивність та загальний стан працівників. Такі обговорення сприяють розумінню того, як робоче середовище впливає на емоційний стан працівників та якість їхнього життя в цілому.
✔️В ході виступу Оксана Іванівна розповіла про роботу Управління в напрямку консультування та допомоги роботодавцям щодо запровадження політики та програм психосоціальної підтримки працівників на робочому місці, анонсувала проведення онлайн-конкурсу «Мистецтво безпеки праці».
?Наприкінці заходу Оксаною Іванівною вручено подяки працівникам Університету за вагомий внесок у підвищення рівня легальної та безпечної праці. В свою чергу, голова Первинної профспілкової організації працівників Університету Юліан Бек вручив подяки посадовцям Держпраці за активну співпрацю в організації циклу семінарів-тренінгів «Безпечне та здорове робоче середовище в умовах воєнного стану», які проводились в межах тижня охорони праці в Університеті.