Ольга Вільхова взяла участь у засіданні колегії Пенсійного фонду України у Львівській області

22 лютого 2019

У четвер, 21 лютого, начальник ГУ Держпраці у Львівській області Ольга Вільхова взяла участь у засіданні  колегії при начальнику головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області.

Під час засідання присутні підбили підсумки роботи головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області за 2018 рік та окреслили  основні завдання на 2019 рік.

Начальник головного управління Галина Недзельська повідомила, що  на обліку в головному управлінні перебуває 691,9 тис. одержувачі пенсій, в тому числі 31,4 тис. пенсіонерів силових структур. Упродовж 2018 року призначено 25,8 тис. пенсій та проведено 45,8 тис. індивідуальних та 29 масових перерахунків пенсійних виплат. 

Крім того, вона акцентувала увагу на питаннях надходження коштів до бюджету Фонду, погашенні заборгованості з платежів до Пенсійного фонду України, розгляді звернень громадян та легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення.

У свою чергу, Ольга Вільхова  повідомила, що загалом у Львівській області у період з січня-грудень 2018 року легалізовано 28,8 тис. працівників. Також вона зазначила, що упродовж 2018 року ГУ Держпраці   порушення щодо оформлення  трудових відносин виявлено у 186 роботодавців щодо 987 працівників.

Водночас Ольга Вільхова висловила вдячність соціальним партнерам  за співпрацю щодо виконання розпорядження КМУ № 649-р та за  участь у спільних заходах для  збільшення кількості застрахованих осіб.

На завершення  вона наголосила, що одним з  пріоритетних напрямків роботи ГУ Держпраці залишається інформаційно-роз’яснювальна робота, зокрема щодо належного оформлення трудових відносин, оплати праці тощо.