Перед початком експлуатації ескалатора його слід облікувати у Держпраці

12 вересня 2019

Шановні суб’єкти господарювання Львівщини!

Звертаємо увагу, відповідно до вимог нормативно-правових актів з охорони праці, перед початком експлуатації ескалатора, підприємство, якому він належить, зобов’язане облікувати його у територіальних органах Держпраці.

Це можна зробити скерувавши до Головного управління Держпраці у Львівській області заяву щодо обліку ескалатора, а також: паспорт ескалатора; копію наказу про призначення відповідальної особи за нагляд та утримання ескалатора в справному стані і безпечну його експлуатацію; копію наказу про призначення осіб обслуговуючого персоналу; креслення установки ескалатора; принципову схему керування електродвигуном ескалатора; акт приймання ескалатора комісією.

Окрім цього наголошуємо,  кожен ескалатор повинен супроводжуватись розробленою виробником документацією, зокрема, інструкціями та декларацією про відповідність ескалатора Технічному регламенту безпеки машин.

До слова, на сьогодні на Львівщині взято на облік 122 ескалатора.

Ознайомитися з Правилами будови і безпечної експлуатації ескалаторів можна за посиланням: dnaop.com/html/87/doc-%D0%9D%D0%9F%D0%90%D0%9E%D0%9F_0.00-1.06-77.

З вимогами Технічного регламенту безпеки машин – за посиланням: zakon.rada.gov.ua/laws/show/62-2013-%D0%BF.