Перевірка КП «Червоноградський парк культури і відпочинку»: виявлено 20 порушень з охорони праці та промислової безпеки

20 червня 2018

Фахівці ГУ Держпраці у Львівській області провели планову перевірку у КП «Червоноградський парк культури і відпочинку».

В межах контрольного заходу  проаналізовано дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки.

Загалом було виявлено 20 порушень законодавства. З-поміж цих порушень варто  виокремити   низку таких, які стосуються експлуатації атракціонів.

Так встановлено, що складові частини гідроприводу (гідромотор, гідроциліндри, гальма) атракціону «Сюрприз» перебувають у несправному стані. Також є  численні дефекти опорної частини цього атракціону.

Разом з тим працівник відповідальний за справний стан та безпечну експлуатацію атракціонів та персонал, який  обслуговує атракціони парку відпочинку, не пройшли спеціального навчання та перевірку знань з питань охорони праці,  а це є порушенням  «Правил будови і безпечної експлуатації атракціонної техніки».

У акті  перевірки йдеться про необхідність негайного зупинення робіт (виробництва) експлуатації атракціону підвищеної небезпеки «Сюрприз». Водночас йдеться про заборону виконання робіт з технічного обслуговування та керування атракціонами працівникам, які не пройшли відповідного навчання та перевірки знань з питань охорони праці до усунення зауважень.