Перш ніж розпочати діяльність, ознайомились із вимогами місцевого законодавства про працю

27 серпня 2019

Днями у громадську приймальну Головного управління Держпраці у Львівській області звернулися представники білоруської компанії ООО «Утилизатор». Компанія планує відкрити представництво у Львові, відтак мета візиту – ознайомитись із особливостями місцевого трудового законодавства.

Фахівці Держпраці інформували потенційного роботодавця про вимогами чинного законодавства, роз’яснили вимоги до оформлення трудових відносин, порядок оплати праці та надали консультації щодо організації на підприємстві безпечних умов праці.

Зокрема наголошувалось,  що у відповідності до ч. 1 ст. 42 Закону України «Про зайнятість населення» роботодавці мають право на застосування праці іноземців та осіб без громадянства на території України на підставі дозволу, що видається територіальними органами центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері зайнятості населення та трудової міграції.

Разом з тим зазначалось, що працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу та повідомлення органів ДФС.  Також наголошувалось на обов’язку керівника створити для працівників гідні та безпечні умови праці.

Іноземних відвідувачів ознайомили із повноваженнями Головного управління та зазначили, що як роботодавці, так і працівники можуть отримати від фахівців  консультації з усіх питань, що відносяться до компетенції служби, звернувшись особисто у громадську приймальню,  по телефону або скерувавши відповідного листа.