Завдяки роботі комісії по легалізації зайнятості при Кам’янко-Бузькій РДА працівники стають соціально захищені

29 серпня 2019

28.08.2019 у Кам’янко--Бузькій районній державній адміністрації відбулось чергове засідання робочої групи з питань легалізації заробітньої плати та зайнятості населення. Очолив її роботу перший заступник голови райдержадміністрації Андрій Вашківський. Участь у ній також взяв представник Головного управління Держпраці у Львівській області державний інспектор Олександр Капець.

Під час засідання заслухано 6 суб’єктів підприємницької діяльності  роздрібної торгівлі та закладів харчування. Підприємців запросили з метою надання роз’яснень щодо правильності оформлення трудових відносин та виплати заробітної плати. Слід зазначити, під час інформаційного відвідування, яке відбулося напередодні, члени виїзної комісії виявили у цих підприємців працівників, з якими трудові відносини були оформлені з порушеннями чинного законодавства, а заробітна плата, згідно даних пенсійного фонду та ДФС., проводилась нижче мінімального рівня.  

Державний інспектор роз’яснив вимоги до оформлення трудових відносин та нагадав про відповідальність за використання незадекларованої праці та виплату зарплат у «конвертах».  

Під час цього засідання робочої групи власниця магазину представила документи, які свідчили про усунення порушень в частині оформлення трудових відносин з працівником. А представник закладу громадського харчування запевнив, що після завершення виробничої практики, яку на час відвідування комісії проходили у його закладі двоє учнів профтехучилища, офіційно працевлаштує їх.