Під час перевірки на підприємстві, що займається виробництвом дерев’яної тари виявлено 43 порушення

14 листопада 2017

Інспектори ГУ Держпраці  у Львівській області провели планову перевірку дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки у приватному підприємстві «Скіфи». Підприємство займається виробництвом дерев’яної тари.

Під час контрольного заходу перевірено виробничі цехи, дільниці, служби підприємства.

Загалом на приватному підприємстві інспектори виявили  43 порушення вимог Правил і норм охорони праці. Зокрема не всі працівники підприємства забезпечені згідно встановлених вимог спецодягом, спецвзуттям, іншими засобами індивідуального захисту. Окрім цього, проходи, проїзди між окремими штабелями лісопродукції, пиломатеріалів, висота штабелів на території лісоскладу не відповідає встановленим вимогам. В приміщенні цеху кронштейнів, а не в спеціально відведеному для цього місці, зберігалися бочки із мастильними матеріалами.

Також виявлено низку порушень, які пов’язані з  відсутністю дозвільної документації. Приватне підприємство не отримало дозвіл Держпраці на експлуатацію електричного  устаткування  електричних  станцій  та мереж, напругою понад 1000 В та на виконання робіт в діючих електроустановках напругою понад  1000 В. Також не проведено реєстрацію автонавантажувачів в ГУ Держпраці.

 

Разом з тим на підприємстві допускаються випадки проведення  повторних інструктажів з питань охорони праці на робочому місці   з робітниками, які працюють на роботах підвищеної небезпеки, в строки більші, ніж 3 місяці.

За  результатами перевірки видано 3 приписи на усунення порушень,  накладено адміністративні стягнення у вигляді штрафів на керівника підприємства та двох посадових осіб.

До слова, підприємство розташоване  у м. Кам’янка Бузька, працює на ньому 182 людини.