Під час засідання ПДК на Шахті «Відродження» проаналізовано стан виробничого травматизму

21 грудня 2019

19 грудня 2019 року у відокремленому підрозділі «Шахта «Відродження» ДП «Львіввугілля» за участі головного державного інспектора відділу нагляду у вугільній промисловості ГУ Держпраці у Львівській області Наталії Злої відбулося засідання постійно-діючої комісії з питань охорони праці.

Під час засідання обговорено стан виробничого травматизму у ВП «Шахта «Відродження» у 2019 році та проаналізовано причини настання нещасних випадків.

Держінспектор відзначила, що у 2019 року на шахті спостерігається значний ріст нещасних випадків. За 11 місяців цього року допущено 13 випадків виробничого травматизму, що на 5 більше від попереднього.

Як встановлено за результатами проведених спецрозслідувань, основними причинами травмування гірників є порушення професійних інструкцій з охорони праці, невиконання посадових обов’язків та недотримання паспортів кріплення гірничих виробок.

Представник Держпраці рекомендувала керівництву ВП «Шахта «Відродження» вжити вичерпних заходів щодо недопущення травмування працівників, в тому числі шляхом посилення відомчого контролю за веденням гірничих робіт з боку інженерно-технічних працівників шахти.

Гірників закликали відповідально ставитись до своєї безпеки, дотримуватись вимог інструкцій та не нехтувати засобами індивідуального захисту.