Підготовка до жнив: фахівці ГУ Держпраці у Львівській області поінформували аграріїв Городоччини щодо безпеки праці

01 липня 2019

Днями у відділі агропромислового розвитку Городоцької райдержадміністрації  відбулася нарада з питань підготовки до жнив. На заході були присутні керівники сільськогосподарських підприємств району.  

 

Головний державний iнспектор  ГУ Держпраці у Львівській області Юрій Кабан назвав  основні причини смертельних травм  в агропромисловому комплексі.

Він звернув увагу на необхідності дотримання  законодавства про охорону праці.

При цьому детальніше зупинився на    вимогах ”Правил охорони праці у сільськогосподарському виробництві”, зокрема  щодо безпеки при експлуатації  сільськогосподарської техніки; безпеки під час збирання зернових, зернобобових та круп’яних культур; безпеки під час післязбирального доробляння та зберігання зернових, зернобобових та круп’яних культур.                                                                                                  

 

Нагадаємо, що під час роботи в полі та переміщення по дорогах на зернозбиральному комбайні   дозволено перебувати лише комбайнеру.

Запасні ножі збиральних машин необхідно зберігати у дерев’яних чохлах на польовому стані.

Не дозволяється перебування працівників у кузові автомашини або тракторному причепі під час заповнення їх технологічним продуктом, а також під час транспортування продуктом до місця складування.

Комбайни повинні бути забезпечені дерев’яними лопатами для проштовхування злежаного зерна у бункерах до вивантажувального шнека. Збиральні машини повинні бути забезпечені міцними дерев’яними підкладками для встановлення домкрата.

Під час переїжджання вивантажувальні шнеки та інші робочі органи збиральних машин повинні бути переведені в транспортне положення. Дистанція між збиральними машинами повинна бути не менше 50м.