Посадовцями Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці проведено семінар у ПП «Західний Буг» на тему: «Дотримання вимог безпеки під час проведення весняно-польових робіт»

30 березня 2023
✅ Посадовцями Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці проведено семінар у ПП «Західний Буг» на тему: «Дотримання вимог безпеки під час проведення весняно-польових робіт».
Під час заходу акцентовано увагу на необхідності суворого дотримання «Правил охорони праці під час технічного обслуговування та ремонту машин і обладнання сільськогосподарського виробництва». Дотримання вимог безпеки під час ремонту сільськогосподарських машин та до виробничого обладнання є вкрай важливим. Наголошено на випуску на лінію сільськогосподарської техніки та контролі з боку посадових осіб підприємства, а також вимогах безпеки під час сівби.
? У цей час підвищується ймовірність травматизму, особливо через недотримання правил охорони праці та неналежну організацію робіт, тому необхідно потурбуватись про те, щоб вони пройшли на високому організаційному рівні, без порушень вимог законодавства з охорони праці та трудової дисципліни. Для запобігання виробничому травматизму і підвищення організаційного рівня керівників та працівників суб’єктів господарювання з питань охорони праці, проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота та превентивні заходи на підприємствах агропромислового комплексу.
❗️ Необхідно пам’ятати, головною складовою успішного проведення комплексу весняно-польових робіт та збереження людського життя є створення керівниками сільськогосподарських підприємств всіх форм власності безпечних умов праці, здійснення належного контролю за підлеглими працівниками та дотримання трудової та виробничої дисципліни, правил охорони праці, пожежної безпеки умовах воєнних (бойових) дій в Україні.
➡️ Посилання на інформаційний портал www.pratsia.in.ua