Повідомлення щодо травм, отриманих внаслідок споживання чи користування нехарчової продукції повинні надсилатися до органів Держпраці

19 липня 2018

Фахівці сектору ринкового нагляду ГУ Держпраці у Львівській області  провели семінари в лікувально-профілактичному закладі м. Жовква та Управлінні праці соціального захисту населення Дрогобицької міської ради із залученням медичних працівників лікувальних закладів.   

Представникам лікувально-профілактичних закладів наголошено на необхідності подання в Головне управління, як в територіальний орган ринкового нагляду, повідомлень щодо травм, отриманих внаслідок споживання чи користування нехарчової продукції .

Такі повідомлення необхідні для виявлення небезпечної нехарчової продукції.

Ця вимога передбачена Постановою КМУ від 22.03.2001 р. № 270 «Порядок розслідування та обліку нещасних випадків невиробничого характеру».

Разом з тим заклади охорони здоров’я про кожний нещасний випадок зобов’язані повідомляти у районні держадміністрації (виконавчі органи міської,  районної  у  місті  ради),  які в свою чергу ведуть облік та здійснюють аналіз причин виникнення травми.

Лікувально-профілактичні заклади зобов’язані вести реєстрацію  нещасних  випадків   в окремому журналі.

Відтак наголошувалось на важливості проведення своєчасного та якісного обміну інформації.

Окрім цього, представники ГУ Держпраці у Львівській області зробили короткий огляд законодавства з ринкового нагляду та розповіли про технічні регламенти, які є в сфері відповідальності Держпраці.