Позмінні збори з питань охорони праці відбулися на Шахті «Надія»

09 серпня 2019

У четвер, 8 серпня, на ПАТ «Шахта «Надія» за участі інспектора Головного управління Держпраці у Львівській області Олександра Аряміна відбулися позмінні збори трудового колективу з питань охорони праці.

Під час засідання йшлося про важливість якісного контролю рудникової атмосфери в гірничих виробках шахти та проведення оглядів електрообладнання, яке експлуатується на підприємстві.

Держінспектор наголосив,  що електрообладнання в шахті, у тому числі  кабелі  та  системи електропостачання,  в  процесі  експлуатації   мають гарантувати безпеку працівників шахти, вибухо- і пожежобезпеку. Відтак, допускається експлуатування електрообладнання тільки у випадку справних засобів вибухозахисту, блокувань, заземлень, апаратів захисту, схем управління та при непошкоджених кабелях.

Як зазначив Олександр Арямін, відношення підлеглих працівників до виконання своїх обов’язків, починається безпосередньо з правильної видачі наряду перед початком роботи. Важливо своєчасно та якісно провести  інструктажі з безпечних методів виконання робіт, а також періодичного здійснювати контроль за виконанням виданого наряду.

Також він звернув увагу на важливості приведення шляхів пересування працівників в гірничих виробках у безпечний стан.

Окрім цього фахівець Держпраці зазначив, що на підприємствах вугільної промисловості Львівщини цьогоріч спостерігається зріст виробничого травматизму.  Відтак, розглянули обставини та причини нещасних випадків, які трапились на Львівщині впродовж року, зокрема  випадку, який стався на шахті наприкінці липня.