Правила охорони праці для працівників театрів і концертних залів обговорили під час семінару з фахівцями ГУ Держпраці

13 березня 2018

Головні державні інспектори ГУ Держпраці у Львівській області провели превентивний захід у Першому українському театрі для дітей та юнацтва, під час якого надали консультаційно-методичну допомогу працівникам установи.

В межах заходу головний державний інспектор Мар’яна Чубій  поінформувала про правила охорони праці для працівників театрів і концертних залів. Зокрема  вона розповіла про вимоги безпечного використання території.

За її словами, територію  закладів  культури  необхідно   облаштовувати відповідно до чинних вимог нормативно-правових актів. Під’їзди  та  проїзди  на  території  закладів  культури облаштовуються   таким   чином,  щоб  була  можливість  доставляти декорації спеціальним автотранспортом.  Дахи будинків закладів культури в зимовий час  необхідно очищати від снігу (за винятком дахів з м’якою стріхою за нульового ухилу).  Карнизи  будинків,  особливо  з  боку  підходу  глядачів, необхідно очищати від ожеледі і бурульок.

При цьому подвір’я повинно бути заасфальтоване і освітлюватися у вечірній та нічний час.  

У свою чергу, головний державний інспектор відділу експертизи умов праці Марта Латурняк проаналізувала  основні аспекти законодавства  з  проведення експертизи  умов праці.

Головний державний інспектор відділу з питань гігієни  праці Ольга Кобилецька  ознайомила присутніх з вимогами до організації проведення лабораторного контролю за умовами праці на робочих місцях працівників та  порядком проведення медичних оглядів працівників певних категорій.