Представникам будівельної галузі роз’яснили вимоги законодавства про працю та закликали належно оформити працівників

07 грудня 2018

 У четвер, 6 грудня, у приміщенні  Об’єднання профспілок Львівщини для представників будівельної галузі  за участю першого заступника  начальника ГУ Держпраці у Львівській області Олени  Грицак відбувся семінар  щодо легалізації зайнятості  населення та  правильного застосування норм трудового законодавства.

Захід  організовано ГУ Держпраці у Львівській області спільно з Львівською обласною профспілкою працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів.

Під час вступного слова Олена Грицак зазначила, що питання легалізації  заробітної плати та зайнятості  населення перебуває  на особливому контролі на державному  рівні.

Передусім вона закликала роботодавців належним чином оформити трудові відносити з працівниками.

При цьому Олена Грицак розповіла про порушення, які найчастіше виявляють інспектори праці під час контрольних заходів, зокрема на підприємствах будівельної галузі.

Вона  наголосила на неприпустимості підміни трудових відносин  цивільно-правовими. При цьому  детально роз’яснила відмінності між цивільно-правовим та трудовим  договором.

У свою чергу головний державний інспектор Галина Меленюк розповіла про підстави для проведення  інспекційних відвідувань, які  здійснює ГУ Держпраці у Львівській області.

До слова, у заході взяли участь понад 60 представників будівельної галузі Львівської області.