Представникам підприємств лісозаготівельної галузі наголосили на вимогах безпеки під час звалювання дерев

19 січня 2018

Впродовж 15 – 19 січня відбулася низка превентивних заходів у ДП «Буське лісове господарство» та у суб`єктів підприємницької діяльності, що надають послуги по лісозаготівлі цьому підприємству.

В рамках заходів головні державні інспектори ГУ Держпраці у Львівській області надали консультацію та методичну допомогу ФОП Андрішак П.П., ФОП Бойко Я.В., ФОП Вороновський В.М., ФОП Чуфин В.В., ПП «Львів-ПАК», ФОП Курнатович О.П., ФОП Думанський Р.М., ФОП Давидюк М.М., ФОП Кузьма Б.В., ПП «Славутич» та ТзОВ «Вісла» з питань дотримання нормативно-правових актів з охорони праці, ознайомили з основними аспектами державного контролю в сфері трудового законодавства та аспектами вимог і норм проведення експертизи умов праці. 

Зокрема  наголошено,  що заготівля лісу  – один з найнебезпечніших видів робіт. Відтак інспектори детально зупинилися на питаннях безпечного виконання робіт на лісосіках, підготовки території лісосіки перед початком робіт, експлуатації бензомоторних пил, безпечного звалювання дерев та трелювання деревини.

Разом з тим присутні обговорили вимоги  під час експлуатації транспортних засобів та  при вантажно -розвантажувальних роботах.

Фахівці ГУ Держпраці наголосили, що до проведення звалювання слід залучати професійно підготовлених лісорубів (вальників лісу 6-го розряду) та не допускати сторонніх   до лісозаготівельних робіт.

При цьому робітники повинні бути забезпечені спецодягом, спецвзуттям та іншими засобами індивідуального захисту.