Превентивна робота – пріоритет у діяльності Головного управління

05 грудня 2019

Впродовж листопада фахівці Головного управління провели низку інформаційних заходів з питань законодавства про працю.

Зокрема, інспектори праці взяли участь у 55 засіданнях комісій та виїзних робочих групах з питань оформлення трудових відносин та виплати заробітної плати, які відбуваються на базі райдержадміністрацій та міських рад. Загалом у листопаді під час комісій роз’яснювальну роботу проведено із представниками 420 суб’єктів господарювання.

З метою інформування роботодавців та працівників про найбільш ефективні способи дотримання законодавства про працю, моніторингу стану його дотримання на базі суб’єктів господарювання впродовж місяця відбулося 298 інформаційних заходів. Консультації надавались під час інспекційних відвідувань та відвідувань на підставі п.33 Порядку
здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю.

Окрім цього, роз’яснювальна робота щодо переваг легального працевлаштування ведеться і з громадянами. У листопаді інспектори праці провели 9 семінарів, з яких 5 – на базі районних центрів зайнятості. Консультації від фахівців отримали понад 140 осіб, з яких 77 – тимчасово безробітні.

Звертаємо увагу, що консультації щодо вимог законодавства про працю можна отримати у Громадській приймальні Головного управління, яка знаходиться на вул. Валова, 31 або зателефонувавши за номером 032 235-48-42.

З метою проведення семінару фахівцями Головного управління просимо звертатися листом на адресу Головного управління Держпраці у Львівській області (м. Львів, пл. Міцкевича, 8, 13lv@dsp.gov.ua) із зазначенням дати проведення інформаційного заходу, місця проведення та теми доповіді.