Працівників ТзОВ «Енергоінвест-Плюс» допустили до робіт підвищеної небезпеки без навчання та необхідних засобів захисту

04 грудня 2019

Інспекторами Головного управління Держпраці у Львівській області проведено планову перевірку дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки у ТзОВ «Енергоінвест-Плюс».

Підприємство виконує електромонтажні роботи.  

Як встановлено під час перевірки, до робіт підвищеної небезпеки працівників допускають без навчання, інструктажу та перевірки знань з питань охорони праці. Не пройшли чергове навчання та перевірку знань з питань електробезпеки електротехнічні працівники. Зварювальні роботи також проводяться працівниками, які не пройшли спецпідготовку, перевірку теоретичних знань, практичних навиків та не мають відповідного кваліфікаційного посвідчення.

Окрім цього, працівники  не укомплектовані засобами захисту від дії електричного струму. Працювати їм на підприємстві доводиться на неперевіреному згідно вимог безпеки (не рідше 1 разу у півріччя) електроінструменті.

Підприємством не зареєстровано в ГУ Держпраці декларацію відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з охорони праці на роботи що виконуються на висоті понад 1,3 метра.

Відтак, за результатами перевірки керівника підприємства оштрафовано та внесено припис на усунення порушень.

Окрім цього, з метою збереження життя та здоров’я працівників, інспектори рекомендували до усунення грубих порушень вимог безпеки зупинити роботи на висоті понад 1,3 метра, зварювальні роботи; роботи електроінструментом та у діючих електроустановках 0,4-35 кВ.

Фото: джерело google.com.ua