Про безпечне використання бібліотечного обладнання йшлося під час семінару фахівців ГУ Держпраці

30 січня 2018

Днями в Бібліотеці – філії №34 ЦБС для дорослих м. Львова за участю представників Головного управління Держпраці у Львівській області відбулася семінар-нарада  з питань додержання законодавства з охорони праці та експертизи умов праці.

Головний державний інспектор відділу нагляду в АПК та СКС  Мар’яна Чубій розповіла присутнім  про основні вимоги та заходи щодо дотримання безпечних умов праці. Вона окреслила випадки травматизму та причини їх настання в галузі культури. Надала роз’яснення щодо проведення навчань та перевірки знань з питань охорони праці, інструктажів, медоглядів.

Разом з тим інспектор поінформувала про дотримання правил охорони праці для працівників бібліотек.  Зокрема йшлося про  вимоги безпечного використання територій, будівель, споруд та інженерних мереж бібліотек; забезпечення надійності й безпечної експлуатації виробничих будівель, споруд та інженерних мереж бібліотек;  забезпечення пожежної безпеки у бібліотеках.

Вона окреслила вимоги безпечної експлуатації систем освітлення та електрообладнання та використання систем вентиляції і кондиціонування повітря.

У свою чергу, головний державний інспектор відділу експертизи умов праці Марта  Латурняк  ознайомила присутніх з законодавством щодо проведення експертизи умов праці, змінами в законодавстві про працю. При цьому вона наголосила на необхідності офіційного оформлення працівників, дотримання мінімальних гарантій в оплаті праці.

Головний державний інспектор відділу з питань гігієни  праці Назар Хиляк ознайомив присутніх з основними нормативно-правовими документами з діяльності відділу з питань гігієни праці, порядком проведення медичних оглядів працівників певних категорій у відповідності до вимог Наказу МОЗ України № 246 від 21.05.2007р. «Про затвердження порядку проведення медичних оглядів працівників певних категорій».