Про безпечну експлуатацію водогрійних котлів йшлося під час семінару у КП «Старийсамбіртеплокомуненерго»

20 серпня 2018

Фахівцями Головного управління Держпраці у Львівській області проведено семінар-нараду у КП «Старийсамбіртеплокомуненерго». У березні цього року на підприємстві відбулась планова перевірка, під час якої інспектори виявили значну кількість порушень нормативно-правових актів з охорони праці. У зв’язку з виявленими порушеннями підприємству через суд було заборонено експлуатацію котлів.

Відтак фахівці Головного управління провели роз’яснювальну роботу щодо вимог законодавства про охорону праці, зокрема щодо безпечної експлуатації водогрійних котлів.

В межах заходу обговорено вимоги нових Правил охорони праці під час експлуатації обладнання, що працює під тиском. Зокрема інспектор зазначив, що роботодавець зобов’язаний самостійно проводити зовнішній і внутрішній огляди після кожного очищення внутрішніх поверхонь або ремонту елементів котлів, але не рідше ніж через 12 місяців. Також він зобов’язаний визначити порядок введення котлів в  експлуатацію після відпрацювання ними дозволеного терміну, та забезпечити  своєчасний ремонт котлів і допоміжного обладнання відповідно до затвердженого графіку планово-попереджувального ремонту.

Значну увагу було приділено питанням безпечного виконання робіт з електроінструментом, переносними світильниками, переносними електричними машинами, електро- та газозварювальним устаткуванням. Наголошено на обов’язковому проведенні навчань, інструктажів та перевірки знань з питань охорони праці тощо.