Про безпеку праці на будівельних майданчиках йшлося в ефірі Львівського радіо

15 травня 2018

 

Про безпеку  праці на будівельних майданчиках області,  заходи для зменшення травматизму на підприємствах будівельної галузі  та дотримання законодавства про працю  розповіли   в ефірі Львівського радіо фахівці ГУ Держпраці у Львівській області .

«ГУ Держпраці проводить активну інформаційно – роз’яснювальну роботу з роботодавцями та  працівниками задля попередження травматизму. Ми інформуємо щодо нововведень з охорони праці, які  почали діяти відносно нещодавно. Це нормативно-правові акти, які адаптовані до європейських», – наголосив  начальник відділу нагляду в будівництві, котлонагляді на транспорті та зв’язку ГУ Держпраці у Львівській області Іван Мечержак.

За його словами, відтепер повинен бути призначений координатор з охорони праці, який контролюватиме процес від початку створення будівельного майданчика до завершення робіт. Разом з тим будівельник повинен пройти навчання з охорони праці  і лише після цього роботодавець може допустити його до роботи.

Звертаємо увагу, що цими новими вимогами зобов’язано замовника або керівника будівництва направляти у територіальний орган Державної служби України з питань праці попередню інформацію про виконання будівельних робіт. 

«Часто  до робіт з підвищеною небезпекою допускаються  особи, які не зареєстровані підприємцями, які не мають жодних дозволів на виконання робіт та не пройшли належного навчання. Це незаконно, оскільки допуск  до робіт з підвищеною небезпекою може бути лише після отримання спеціального дозволу»,– резюмувала начальник Управління з питань праці ГУ Держпраці у Львівській області Оксана Єзерська.