Про техніку безпеки при експлуатації свердловин мінеральних лікувальних вод говорили фахівці ГУ Держпраці у Львівській області

03 квітня 2018

2 квітня на ДП «СКК «Моршинкурорт» за участю представників Головного управління Держпраці у Львівській області відбувся семінар з питань охорони праці та експертизи умов праці.

 Головний державний інспектор відділу експертизи умов праці Марта Латурняк ознайомила присутніх з порядком проведення експертизи умов праці, пільгами та компенсаціями працівникам, зайнятими на роботах із шкідливими і важкими умовами праці.

  Разом з тим вона зосередила увагу на важливості та необхідності проведення атестації робочих місць за умовами праці,  при цьому наголосивши на відповідальності  керівників за несвоєчасне та неякісне проведення атестації робочих місць.  

Головний державний інспектор відділу нагляду у гірничорудній промисловості Андрій Луговий  роз’яснив як безпечно експлуатувати водозабори мінеральних вод.

Він наголосив на необхідності дотримання вимог нормативно-правових актів з охорони надр та загальних правил техніки безпеки при експлуатації свердловин мінеральних лікувальних вод.

Окрім цього, інспектор розповів про випадки при яких користувачі надр можуть бути позбавлені права  їх використовувати.