У ВП «Вантажно-транспортне управління» ДП «Львіввугілля» працювала комісія з питань охорони праці

02 квітня 2018

30 березня у ВП  «Вантажно-транспортне управління» Державного підприємства «Львіввугілля» відбулося засідання постійно-діючої комісії з питань охорони праці під головуванням начальника управління Олександра Барни. У засіданні  взяли участь  інженерно-технічні працівники, голова профспілки  управління, заступник начальника відділу нагляду у вугільній промисловості ГУ Держпраці у Львівській області Василь Марцинюк.

Під час засідання присутні заслухали звіти начальників служб управління з питань дотримання вимог нормативно- правових актів з охорони праці. Також  в межах заходу було ретельно проаналізовано стан охорони праці та безпеки руху на підприємстві за березень 2018 року.

Заступник начальника відділу нагляду у вугільній промисловості  ГУ Держпраці у Львівській області ознайомив присутніх з постановою Кабінету  Міністрів  України від  7 лютого 2018 р. № 48, якою внесено зміни до  вимог  «Порядку  видачі дозволів на виконання робіт  підвищеної небезпеки  та  на  експлуатацію  (застосування)  машин,  механізмів, устаткування   підвищеної  небезпеки»,  затвердженого  постановою  Кабінету  Міністрів  України від 26 жовтня  2011  року  № 1107.

Василь Марцинюк наголосив присутнім про закінчення строку дії окремих дозволів у ВП  «Вантажно-транспортне управління» на ведення робіт підвищеної небезпеки та експлуатацію машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки. До слова, вони закінчилися 23 березня поточного року.

Окрім цього,  було акцентовано увагу на змінах в переліку видів робіт підвищеної небезпеки, які виконуються, та змінах в переліку машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки, що експлуатуються (застосовуються), на підставі декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з охорони праці.

На завершення він нагадав керівникам структурних підрозділів управління  про організацію і проведення з 2 квітня по 20 квітня у відокремлених підрозділах ДП «Львіввугілля» огляду-конкурсу до Всесвітнього дня охорони праці та визначення кращих у номінаціях «Краща виробнича дільниця (бригада)», «Кращий працівник», «Кращий за професією» та «Кращий громадський інспектор».

 

Довідково:

Виробничий підрозділ «Вантажно – транспортне управління» ДП «Львіввугілля» розпочало свою діяльність 7 квітня 1954 року, як транспортний цех тресту «Західшахтобуд». Статус ВП «Вантажно-транспортне управління» ДП «Львіввугілля» отримало згідно з наказом ДП «Львіввугілля» від 12.05.2008 р. № 118.

Підприємство створене з метою взаємодії з магістральним транспортом з надання послуг з перевезенні вантажів залізничним транспортом; будівництва і ремонту залізничних колій та під’їзних шляхів; виконання вантажно-розвантажувальних робіт краном на залізничному ходу.

 На сьогодні ВП «Вантажно-транспортне управління» ДП «Львіввугілля» надає транспортні послуги підприємствам, зокрема, вугільним шахтам, ВП «Вуглезбут», ВП «Управлінню «Західвуглепостач» ДП «Львіввугілля».