Про вимоги безпеки при роботі зі стрічковим конвеєром йшлося під час зборів з охорони праці на шахті «Відродження»

19 вересня 2019

Сьогодні, 19 вересня, у відокремленому підрозділі «Шахта «Відродження» ДП «Львіввугілля» за участю головного державного інспектора відділу нагляду у вугільній промисловості Наталії Злої відбулися позмінні збори з питань охорони праці колективу дільниці шахтного транспорту.

Інспектор в робочих умовах розповіла присутнім працівникам дільниці шахтного транспорту про правила обладнання стрічкових конвеєрів засобами захисту, апаратурою автоматичного або дистанційного автоматизованого керування  конвеєрними лініями.

Так, вона нагадала про  вимоги до безпечного ведення робіт з обслуговування, ремонту, змащування деталей та очищення конвеєра. Фахівець ГУ Держпраці у Львівській області зазначила, що категорично забороняється зачищати конвеєр від просипів гірничої маси під час його роботи. При цьому  попереджувальний звуковий сигнал перед запуском конвеєра повинен бути тривалістю не менше 6 секунд та його повинно бути чути по всій довжині конвеєра.

Особливу увагу працівників Наталія Зла звернула на необхідність обладнання стрічкових конвеєрів технічно справними засобами автоматичного і ручного пожежогасіння.