Робота над удосконаленням законодавства України з питань безпеки і гігієни праці, трудових відносин відповідно до стандартів ЄС набула нового формату

29 листопада 2017

У рамках Проекту ЄС-МОП «Зміцнення адміністрації праці з метою покращення умов праці і подолання незадекларованої праці» Держпраці спільно з Міжнародною організацією праці розпочали низку тренінгів з метою роз’яснення положень директив ЄС з питань безпеки і гігієни праці, трудових відносин, імплементація яких передбачена Угодою про асоціацію Україна-ЄС.

Спеціально створеними робочими групами при Держпраці опрацьовані таблиці відповідності національного законодавства директивам ЄС 89/391/ЄЕС, 89/654/ЄЕС, 2009/104/ЄС, 89/656/ЄЕС, 2003/88/ЄС. Результати аналізу стануть основою для напрацювання рекомендацій щодо удосконалення національного законодавства та приведення його у відповідність до стандартів ЄС, проведення відповідних тристоронніх консультацій.

28 листопада в Держпраці відбувся тренінг з опрацювання Директиви № 89/391/ЄЕС від 12 червня 1989 року про впровадження заходів для заохочення вдосконалень у сфері безпеки і охорони здоров’я працівників під час роботи, який провів менеджер Проекту Антоніу Сантуш. У заході також взяли участь Національний координатор Проекту Софія Литвин і асистент Проекту Андрій Фіголь, представники інших заінтересованих центральних органів виконавчої влади, роботодавців, профспілок, науковці.

На 29 листопада заплановано тренінг з імплементації Директиви 89/654/ЄЕС від 30 листопада 1989 року про мінімальні вимоги стосовно безпеки і охорони здоров’я на робочому місці.