На Ярмарку вакансій роботодавцям роз’яснили вимоги належного оформлення трудових відносин

03 жовтня 2018

За участю начальника відділу з питань додержання законодавства застрахованих осіб, працевлаштування інвалідів, з питань дитячої праці та інших нормативно правових актів ГУ Держпраці у Львівській області Любові Лєсної у Львівському міському центрі зайнятості проведено семінар для роботодавців щодо соціально відповідального ведення бізнесу.

На семінарі висвітлено питання укладення трудових відносин, своєчасної виплати заробітної плати, дотримання мінімальних гарантій в оплаті праці. Присутнім наголошено  на відповідальності за порушення законодавства про працю, невиплату заробітної плати в повному обсязі тощо.

Роботодавців цікавили питання  щодо можливості укладення цивільно-правових угод на надання послуг. 

Також запитували про те, чи зберігається робоче місце за працівником, якого призвано на строкову службу чи який уклав контракт. 

Окрім цього, підприємці з’ясовували  вимоги правильного оформлення трудових відносин.

Водночас  йшлося про терміни  інформування ДФС для допуску працівника до роботи.

Нагадаємо, що  у Львівському міському центрі зайнятості відбувся Ярмарок вакансій. Цього разу він пройшов під гаслом «Працюй в Україні! Працюй легально!». В межах Ярмарку відбулися два семінари на тему: «Соціально відповідальне ведення бізнесу» та «Легальна зайнятість» за участю представників Головного управління Держпраці у Львівській області, Державної фіскальної служби, Пенсійного фонду України та Департаменту економічного розвитку ЛМР.