Роман Чернега у рамках Проекту ЄС-МОП взяв участь у семінарі з питань незадекларованої праці та інспекції праці

05 листопада 2019

У рамках Проекту ЄС-МОП «Зміцнення адміністрації праці з метою покращення умов праці і подолання незадекларованої праці» у Києві відбувся семінар «Незадекларована праця і інспекція праці» для керівників вищої ланки законодавчих, виконавчих, судових органів влади, соціальних партнерів.

У заході взяли участь Голова Держпраці Роман Чернега, заступник Голови Держпраці Алла Горбатюк, директор департаменту з питань праці Ігор Дегнера, представники  Держпраці, МОП, Представництва Європейського Союзу в Україні, Платформи ЄС із подолання незадекларованої праці, Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України, Міністерства соціальної політики України, Інспекції праці Португалії та  Інспекції праці Франції.

Під час заходу було обговорено проблему незадекларованої праці в Україні, пов’язані з нею ризики для економічного розвитку країни, стабільності надходжень до державного бюджету та соціальних фондів, привабливості інвестиційного клімату, збереження та якості трудових ресурсів тощо.

Також увагу було приділено питанням роботи інспекції праці, заходам, які варто вжити для підвищення результативності та ефективності її роботи, підзвітності (у тому числі шляхом модернізації інформаційної системи Держпраці, запровадження в режимі онлайн обміну даними між органами, послуг для роботодавців та працівників). На семінарі  було представлено відповідні успішні практики країн-членів ЄС.