Роман Чернега взяв участь в огляді результатів поточного і відкриття нового проєкту ЄС-МОП «На шляху до здорової, безпечної та задекларованої праці в Україні»

21 листопада 2019

Роман Чернега взяв участь у конференції з нагоди завершення проєкту ЄС-МОП «Зміцнення адміністрації праці з метою покращення умов праці і подолання незадекларованої праці» та презентації нового проєкту ЄС-МОП «На шляху до безпечної, здорової та задекларованої праці в Україні». Захід організовано Міжнародною організацією праці (МОП) та Представництвом Європейського Союзу в Україні.

Участь у заході взяли: перший радник, керівник відділу «Економічна співпраця, соціальний та регіональний розвиток», Представництво ЄС в Україні,  Фредерік Куне; т.в.о. координатора системи ООН в Україні Пабло Матеу; директор групи технічної підтримки з питань гідної праці та Бюро МОП для країн ЦСЄ, Будапешт, Маркус Пілгрім; старший спеціаліст з безпеки і здоров’я на роботі, МОП, Женева, Хав’єр Барберо; секретар Комітету ВРУ з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Микола Бабенко; національний координатор МОП в Україні Сергій Савчук; менеджер проєкту ЄС-МОП в Україні Антоніу Сантуш, представники Держпраці, Міністерства соціальної політики, ФРУ, Конфедерації вільних профспілок України.

Під час заходу було розглянуто результати та ключові досягнення проєкту ЄС-МОП «Зміцнення адміністрації праці з метою покращення умов праці і подолання незадекларованої праці», завдяки якому відбулося скорочення масштабів незадекларованої праці в Україні та реформування системи інспекції праці відповідно до стандартів ЄС. Обговорено виклики для інспекції праці та можливі рішення, що можуть бути реалізовані за підтримки нового проєкту ЄС-МОП «На шляху до безпечної, здорової та задекларованої праці в Україні».

Роман Чернега під час виступу подякував за реалізацію проєкту та підкреслив його високу результативність, зазначивши, що проєкт дав не лише теоретичні знання, а вже і практичні результати, які є досить вагомими для розвитку країни. Проте ще є над чим працювати.

«Гідна праця, безпечні умови праці, офіційне працевлаштування, достойна заробітна плата та соціальні гарантії для кожного українця мають стати не чимось далекоглядним, а реальністю сьогодення» – завершив Голова Держпраці.