З метою попередження виробничого травматизму фахівці відділу нагляду в АПК та СКС провели на Львівщині низку семінарів

15 листопада 2019

З метою зниження рівня травматизму,  посадовими особами відділу  нагляду  в АПК та СКС Головного управління Держпраці у Львівській області впродовж першої половини листопада проведено 15 превентивних заходів. Семінари відбулись для підприємств галузі освіти, агропромислового комплексу, житлово-комунального господарства, лісової та деревообробної промисловості, а також в дошкільних закладах освіти.   

Так,  інспектори відділу провели роз’яснювальну роботу щодо безпечного проведення лісосічних робіт з фізичними особами-підприємцями, які ведуть роботи по трелюванню та транспортуванню лісу. Підприємцям вказано на небезпечні і шкідливі  виробничі чинники, вимоги до території виробничих майданчиків, а також до машин та виробничого устаткування.

Працівникам житлово-комунального господарства фахівці Головного управління роз’яснювали правила техніки безпеки при експлуатації систем водопостачання та водовідведення населених місць.     

Низку семінарів проведено щодо дотримання  правил безпеки з охорони праці в сільському господарстві. Фахівці розповіли аграріям про вимоги, яких слід дотримуватись, аби забезпечити безпеку працівникам. Розповіли про нещасні випадки, які трапились цьогоріч у сільському господарстві.

Освітянам фахівці Головного управління нагадали про вимоги безпеки при експлуатації котельного обладнання, наголосили на необхідності моніторингу в навчальних закладах за технічним станом будівель та споруд.      

«Аби не довелось розслідувати нещасні випадки, слід щоденно працювати над попередженням виробничого травматизму, ретельно оцінювати ризики та кожному на своєму місці дбати про безпеку» –  наголошує начальник відділу нагляду в АПК та СКС Віктор Курило.

До слова, з початку року в області на підприємствах соціально-культурної сфери трапилось 22 випадки, в тому числі 7 – зі смертельними наслідками; у агропромисловому комплексі – 4 нещасних випадки; у лісовому господарстві та деревообробній промисловості – 6 випадків, з яких 3- зі смертельним наслідком; у ЖКГ – 3 випадки, з яких 1 зі смертельним наслідком; у легкій та текстильній промисловості 1 нещасний випадок зі смертельним наслідком. Основними причинами настання нещасних випадків були порушення правил дорожнього руху, не дотримання виробничих та технологічних інструкцій, порушення виробничої та трудової дисципліни, особиста необережність тощо.