У ТзОВ «Мінерали Прикарпаття» інспектори Головного управління провели семінар

15 листопада 2019

Фахівці Головного управління Держпраці у Львівській області провели семінар у ТзОВ «Мінерали Прикарпаття». В межах заходу обговорили актуальні питання гірничого і трудового законодавства, заходи безпеки праці.

Особливу увагу приділено вимогам законодавства до об’єктів, на яких проводяться відкриті гірничі роботи та експлуатуються машини, механізми, устаткування підвищеної небезпеки, вимоги до складання планів розвитку гірничих робіт з видобутку твердих корисних копалин та зміни в законодавчих та нормативно-правових актах.

Учасники семінару провели аналіз виконання технічних рішень, визначених протоколами узгодження планів розвитку гірничих робіт на 2019 рік. Держінспектори відзначили, що не у повному обсязі проведено планово-запобіжні ремонти устаткування для видобутку та транспортування корисних копалин. Не завершено будівництво технологічних автошляхів  у відповідності до проектних рішень.

В свою чергу, відповідальні представники адміністрації товариства запевнили, що до кінця цього року недоліки будуть усунені.

Також фахівці Держпраці роз’яснили окремі аспекти складання, розгляду та погодження річних планів розвитку гірничих робіт.

Зокрема зазначалось, що підготовка Планів може здійснюватися як надрокористувачем, так і спеціалізованою організацією, яка спроможна виконувати роботи з маркшейдерської справи. План складається для кожної ділянки, право користування якою визначено спеціальним дозволом на користування надрами та на якій, відповідно до затвердженого проекту розробки, здійснюються гірничі роботи пов’язані з користуванням надрами. Погодження Планів органами гірничого нагляду здійснюється за наявності: спеціального дозволу на користування надрами, акту гірничого відводу, проекту розробки, затвердженого та погодженого у встановленому порядку, правовстановлюючих документів на користування земельною ділянкою.