Роз’яснити вимоги безпеки, допомогти виявити та усунути небезпеки: фахівці ГУ Держпраці відвідують медзаклади, щодо використовують медичний кисень

26 листопада 2021

З метою попередження нещасних випадків під час експлуатації кисневих балонів та систем трубопроводів з киснем представники Головного управління з знову активізували інформаційно – роз’яснювальну роботу у медзакладах, що надають допомогу хворим на ковід.

Під час відвідувань фахівці інформують щодо вимог законодавства з охорони праці та надають рекомендації у випадку виявлення порушень, які можуть створити загрозу життю та здоров’ю працівникам та іншим громадянам. Відповідальним особам надають методичні рекомендації щодо безпечної експлуатації кисневих балонів та систем трубопроводів.

Впродовж тижня державні інспектори відвідали КНП ЛОР «Львівська обласна інфекційна клінічна лікарня», КНП ЛОР «Львівська обласна клінічна лікарня», КНП «Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги м. Львова», КНП ЛОР “Львівська обласна дитяча клінічна лікарня ” ОХМАТДИТ” та КНП ” 8-а міська клінічна лікарня м.Львова”.

За результатами проведених заходів керівникам двох медустанов наголошено на необхідності проведення повторної ідентифікації об’єктів підвищеної небезпеки, враховуючи збільшення кількості кисневих балонів. Як відзначають фахівці, проведення ідентифікації дозволить належним чином оцінити усі ризики виникнення надзвичайних ситуацій. Під час здійснення такого аналізу визначається наявність джерел небезпеки, їх можливі рівні, що допоможе прийняти ефективні управлінські рішення з метою мінімізації наслідків можливого небезпечного впливу.

До слова, превентивну роботу у закладах охорони здоров’я активізовано на виконання доручення т. в. о. голови Державної служби України з питань праці.